Где скачать Joomla? На JooMix.org

IMG_4565    Кожна нація, кожен народ мають свої звичаї, обряди, що складалися протягом багатьох століть і висвячені віками. Звичаї розрізняють і об’єднують людей в один народ, одну націю, охороняють від забуття.
    Більшість із нас вірять, що певні речі, кожному свої, (медальйони, талісмани, іграшки, квіти, прикраси тощо) приносять удачу, тобто є своєрідним оберегом. Для українського народу здавна таким традиційним оберегом був вінок.
    29 квітня в...

Чорнобиля гіркий полин
На серце ліг незримо й тяжко,
І плине над землею дзвін
Із тихим стогоном протяжно.
То дзвонять дзвони не Хатині,
Де слід лишила свій війна,
Це стогнуть землі України,
Де мирний атом не мина.

P4281633Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної, які сколихнули весь світ в сільській бібліотеці села Дубіївка провели бесіду – діалог: «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять».

Птахи складають гімн весні,

Всміхаються до сонця квіти,

А пам’ять лине в моторошні дні,-

Гудуть жорстокі дзвони квітня.

    chornoblsagunЧорнобильська катастрофа— екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України
     Цій...

За безладу безмір, за кар’єри і премії,

немов на війні, знову вихід один.

За мудрість всесвітню дурних академій

Платим безсмертям – життям молодих.

(Іван Драч «Чорнобильська мадонна»)

   IMGP4044 Аварія, що сталася на Чорнобильській атомній станції в квітні 1986 року, залишається найдраматичнішою та найважчою, за своїми наслідками, катастрофою в сучасній історії. Вона і зараз впливає на життя мільйонів людей.
    Масштаби катастрофи могли б бути незрівнянно...

Хвилиною мовчання вшанувать

Зосталось мертвих рідних, близьких.

Чонобильського болю не пізнать.

(Мальва Світанкова «Мовчать слова»)

    chornobl25 квітня біля Пам’ятного знаку відбулася година скорботи «Чорнобиль - трагедія всієї України». Понад двадцять дев'ять років минуло від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія — техногенна катастрофа, спричинена вибухом на Чорнобильській АЕС. Джерело атомної енергії, що вважалося цілком безпечним, заподіяло шкоду, реальний обсяг...

    В цьому році годинник життя відраховує 29 років з дня Чорнобильської катастрофи. Чорною плямою стала вона на нашій блакитній планеті.
    24 квітня біля Пам′ятного знаку на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав відбулась година-реквієм «Дзвони пам′яті», яку провела завідувач сільською бібліотекою Альона Недуха. З вітальним словом виступили секретар сільської ради, виконкому, виконуюча...

  P1020908 Із квітучим травнем наближається до нас свято Перемоги. Виповнюється вже 70 років з тої травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, настав мир, довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною - ціною крові та сліз.
   У ці дні ми згадуємо тих, хто дав нам цю Перемогу - наших сивочолих ветеранів.
   22 квітня працівники Білозірської сільської бібліотеки №1 завітали до шанованого у нашому селі ветерана Другої світової війни...

    10 квітня сільська бібліотека села Дубіївка отримала в дарунок нові цінні та цікаві книги від громадської організації «Гурба» спільно з Президентським фондом Леоніда Кучми «Україна» в рамках програми «сільські бібліотеки».
    Благодійна допомога стала приємним сюрпризом та несподіванкою для читачів, адже, що може бути найціннішим для бібліотеки – це книга.
   Від імені користувачів бібліотеки я доземно вклоняюсь і висловлюю велику вдячність та...

    DSC02041Підліткова злочинність — трагічне явище сучасності. У злочинну та протиправну діяльність втягується все більше підлітків молодшого віку, які часто не розуміють межі між дитячими пустощами та правопорушеннями. Саме тому чергове засідання юнацького клубу «Едельвейс» Червонослобідської сільської бібліотеки було присвячене профілактиці злочинності серед неповнолітніх. Бібліотекарі спільно із старшим інспектором служби у справах дітей райдержадміністрації І. В. Майбородою в...

    P1020901Найбільш цінний дарунок для бібліотеки - книги. Для користувачів Білозірської сільської бібліотеки №1 є приємна новина - 10 квітня, якраз перед Великоднем, громадська організація "Гурба" спільно з президентським фондом Леоніда Кучми "Україна" в рамках програми "Сільські бібліотеки" подарували бібліотеці 102 нові, корисні та необхідні книги.
    Представники громадської організації розповіли, що співпрацюють тільки із сільськими бібліотеками, зважаючи на...

Люди перестають мислити,

коли перестають читати.

(Д. Дідро.)

   SDC1420Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа. Книга відкриває великий світ. "Людина, для якої книга вже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною". Це слова В.О. Сухомлинського. А ще він говорив, що читання ― це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе. Недарма часто трапляється так, що вчасно...

    yugj7 квітня у Степанківській сільській бібліотеці з нагоди Всесвітнього дня здоров′я відбулась зустріч з людьми похилого віку під назвою «У здоровому тілі ­― здоровий дух».
    На захід запрошено завідувача відділенням Територіального центру соціального обслуговування Черкаського району Анну Велько, яка привітала присутніх зі святом та ознайомила з послугами, котрі вони надають населенню для покращення умов життя.
     Цінні поради...

    IMAG14902 квітня у приміщенні Вергунівської сільської бібліотеки відбулася цікава зустріч працівників Черкаського територіального центру з сільськими жителями, переважно пенсійного віку. Присутні отримали професійні консультації психолога та юриста. Жвава предметна розмова про сьогодення сільських жителів не раз переходила у активну дискусію. Хвилинка гумору "Повна торба сміху всім на втіху" проведена вергунівськими бібліотечними працівниками, сприяла гарному настрою присутніх, а...

   SAM_2287 квітня в Мошнівській сільській бібліотеці відбулася година цікавої інформації «Обери вірний шлях - бути здоровим» присвячена Всесвітньому дню здоров'я. Здоров’я є одним з найважливіших факторів для життя людини. Здорова людина є щаслива людина. Щоб зберегти здоров’я необхідно працювати над собою й контролювати свої дії. Дуже велику роль відіграє гігієна життя. Паління, алкоголізм, наркоманія - не здатні принести здоров’ю користі, а навпаки, лише погіршити його.