Где скачать Joomla? На JooMix.org

0984     Несподіваним та гарним дарунком від Миколайчика для користувачів Степанківської сільської бібліотеки стала «Книга, яку треба прочитати до Дня Святого Миколая». Це стало можливим завдяки партнерству УБА з видавництвом «Час майстрів» за ініціативи «Зробіть подарунок ПРОСТО ТАК- і отримайте від того порцію щастя)))».
   
Як зробити так, щоб дитина...

     DSCN0690В музеї історії села Сагунівка вкотре пройшла акція «Подаруй батькові рушник». Акція, що стала вже традиційною, відбулась 14 грудня, в день визволення села від нацистських окупантів.
     На заході були присутні голова районної ради Собко Олексій Петрович, сільський голова Бодяненко Ірина Іванівна, настоятель місцевої парафії отець Олександр, учасники церковного хору та художньої самодіяльності, учні шкіл. Організаторами акції виступили працівники Будинку...

     Під час відзначення Тижня права, який проходив в Україні з 7 по 12 грудня, користувачі Червонослобідської сільської бібліотеки мали змогу ознайомитися із матеріалами, що розмістилися на виставці друкованих видань «Через правову освіту до правової держави».
     Також в бібліотеці військовослужбовці та члени їх сімей могли дізнатися про пільги, які гарантовано надає їм держава, ознайомившись з інформаційним переглядом «Соціальні гарантії захисту прав учасників...

IMG_0890     14 грудня традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа – Чорнобильська аварія. Завдяки самовідданості ліквідаторів, багато з яких заплатили за це життями і здоров'ям, аварія була локалізована. За найскромнішими оцінками, у ліквідації катастрофи взяли участь не менше 90 000 чоловік. На території села Руська Поляна на даний час...

IMG_20151211_14090111 грудня 2015 року в Хацьківській сільській бібліотеці пройшла бесіда з учнями 9-11 класів Хацьківської ЗОШ на тему "Чорнобиль: погляд з минулого в майбутнє". З метою якомога повніше розкрити тему заходу, було  оформлено книжкову поличку "Просить дерево пам`яті: "Пом`яни, пом`яни...".

IMG_0976     В рамках Тижня права, що проходив з 7 по 12 грудня, для користувачів Степанківської сільської бібліотеки підготовлено книжкову виставку «На вістрі Закону», проведено бесіду «Є права у кожного із нас» та вікторину «Країна Правляндія».
     Під час заходів діти та юнацтво поглибили свої знання про роль права в житті суспільства і людини, розглянули найбільш поширені правопорушення в повсякденному житті та міру покарання за них, взяли активну участь в обговоренні...

0760У світі існує окремий день, присвячений правам людини – це 10 грудня. ООН прийняла Загальну декларацію прав людини,  в якій заявлено, що всі люди мають рівні права і свободи, які не залежать від особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн.

В рамках Всесвітнього тижня права в Яснозірській сільській бібліотеці для старшокласників було організовано та проведено урок права. Присутні ознайомились з Конвенцією ООН про права дитини, викладкою літератури на правову тематику...

До Міжнародного дня права 10 грудня в Хацьківській сільській бібліотеці були проведені бесіди біля тематичних  книжкових  поличок "Ми маємо право знати свої права" та "Права свої знай, обов`язки не забувай". З цікавими  доповідями перед присутніми виступили голова сільської ради с. Хацьки Чекаленко І.М. та юрист Козакевич С.В.
     Козакевич С.В. розповів про те, яким чином дотримуються права людини з боку держави...

     З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом Червонослобідська бібліотека запросила своїх користувачів на бесіду-дискусію «ВІЛ-СНІД – варто знати більше». Захід на цю актуальну тему працівники бібліотеки провели спільно з соціальним працівником кабінету довіри Черкаської центральної районної лікарні Зелик Оленою Вікторівною. Цікаво та доступно, наводячи приклади із життя, донесли інформацію до читачів.
   &nbsp...

 gjhklo     1 грудня відзначається День профілактики СНІДу в Україні. В Мошнівській  сільській  бібліотеці в цей  день пройшов урок-застереження «СНІД – трагедія наших днів».
     Попередження поширення ВІЛ/СНІД серед молоді – один із найважливіших пріоритетів уряду України, що знайшло своє підтвердження в Національній програмі забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції і допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на...

05731

     28 листопада 2015 року  в нашій країні відзначався День пам'яті жертв Голодомору. І саме в цей день в Хацьківській сільській бібліотеці відбулася бесіда-зустріч "Запалімо свічу пам'яті жертвам Голодомору!" Серед присутніх були релігійна громада та жителі села, рідні яких пережили жахливі роки  голоду та залишили свої спогади нащадкам.
     В рамках...

PB193665

До Дня памяті жертв Голодомору в Будищенській сільській бібліотеці було проведено годину скорботи «Спинися, голову сxили, в пам’ять жертв безкровної війни». Увазі читачів була запропонована відеопрезентація, присвячена усім загиблим під час Голодомору. Присутніпід час заходу згадали про жахіттяштучно створеного голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про невимовний трагізм, який ховається за словом «голодомор».

27 листопада в бібліотеці с. Байбузи відбулася година скорботи «Історія скорботи та героїзму»,  присвячена Дню пам’яті жертв Голодоморів.
     Для користувачів бібліотеки оформлено книжкову поличку: «Голодомор – осягнення трагедії».
       Бібліотекар О.М. Довга ознайомила учасників заходу з «Книгою пам’яті жертв Голодомору 1933-1934 в Черкаській області», де були знайдені прізвища померлих в ті роки односельчан. Присутні вшанували мільйони жертв Голодомору...

Темі голодомору в Україні  1932-1933  років було  присвячене  засідання  літературно-мистецького клубу «Провесінь»,  який  працює  при  Руськополянській   сільській  бібліотеці. Розпочалася скорботна година декламуванням поеми місцевого поета Миколи  Шинкаренка «Голодомор», яка нікого не залишила байдужим та викликала сльози у всіх присутніх. Також читали  свої вірші про голодомор й  інші  учасники &nbsp...

28 листопада  вся країна вшановувала пам’ять  жертв Голодомору. З нагоди цієї трагічної сторінки в історії нашого народу в Степанківській сільській бібліотеці оформлено книжкову виставку «Жнива скорботи»,  література якої відображає болюче лихо чорних 1932-33 років. Користувачі бібліотеки взяли активну участь в обговоренні представлених книг.
     27...