Где скачать Joomla? На JooMix.org

hkjfdtkjhfdkjt28 листопада   працівниками  бібліотеки, музею історії села та Будинку культури с. Худяки в приміщенні музеюпроведено годину пам’яті  «Збудуймо пам’яті негаснучий собор».
     Завідувач  музеєм Квітка В.І. розпочав захід запаленням свічки в пам’ять про жертв голодомору. Він розповів присутнім про страшні дні голодомору в  селах Худяки та Талдики. Озвучив жахливі цифри смертей наших односельців. Далі зачитав спогади худячан та талдичан, які вижили в...

SAM_25357

28  листопада в Мошнівській сільській бібліотеці  була проведена  година скорботи  «Пам'яті  незгасна  свіча» та оформлено тематичну поличку «Пам’ятай! Голодомор».

До Дня пам’яті жертв голодоморів у Червонослобідській сільській бібліотеці відбувся історичний екскурс «Не згасни, свічко пам’яті!». Цей погляд в історію був присвячений висвітленню подій 30-рр.  ХХ ст., які призвели до однієї з найбільших трагедій в Україні.
     Захід був проведений за участю краєзнавця, студента навчально-наукового інституту історії та філософії ЧНУ імені Б.Хмельницького, читача бібліотеки О.В.Компанійця. Мета заходу: донести до свідомості молодого...

27 листопада біля пам’ятника «Жертвам Голодомору» бібліотечними працівниками  с. Яснозір’я було організовано  та проведено годину скорботи «Та не погасне біль Голодомору».Захід розпочався виступом депутата сільської ради,бібліотекаря Валентини Пономар.

Мільйони жертв Голодомору, закатованих бездушнимрежимом радянської влади, учасники заходу пом’янули хвилиною мовчання. Урочистим моментом стало запалення скорботної свічі пам’яті та покладення  квітів до пам’ятника.По безневинно...

25-26 листопада 2015 року на базі Черкаського РОМЦ бібліотечної та краєзнавчої роботи вже традиційно пройшла нарада бібліотечних працівників на тему «Планування діяльності бібліотек на 2016 рік та звітність за 2015 рік».
     Нараду відкрила директор центру Валентина Канюка, яка підвела попередні підсумки роботи за 2015 рік та визначила основні напрямки діяльності бібліотек на 2016 рік а також подякувала всім бібліотечним працівникам за участь у Всеукраїнській акції...

      Бібліотека – храм добра і знань, до якого приходять ледь навчившись читати. А працівники бібліотек, які обслуговують дітей, докладають багато зусиль, уміння, винахідливості, щоб для маленьких читачів бібліотека стала казковою домівкою.
      25 листопада в Худяківській сільській бібліотеці працівниками було проведено бібліотечний урок-екскурсію «Країна Казкова – країна Книжкова» для вихованців дитячого садочка «Яблунька». Бібліотекар Гуржій Л.М. познайомила...

     25 листопада в приміщенні  Сагунівського сільського музею працівниками бібліотеки с. Сагунівка була проведена година-реквієм «Пам’ять про жертви голодоморів». Завідувач музею І.П.Жученко розпочав захід словами: «Пам'ять – нескінченна книга, в якій все записано – і життя людини, і життя країни. Та багато сторінок вписано у нашу історію кривавим і чорним».
  &nbsp...

      dsfddsad21 листопада, українці відзначили  одне з нових, але знакових свят в новітній історії України – День Гідності та Свободи. 
     Відзначається це свято згідно з Указом Президента «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на...

       20 листопада  виповнилося 100 років  Григорію Євдокимовичу Брику (1915 – 1983 рр.), Герою Радянського Союзу, уродженцю с. Худяки. До цієї знаменної дати в Худяківській сільській бібліотеці було проведено годину-спогад «Крізь полум’я війни». Почесне ім’я Героя Радянського Союзу, учасника Другої світової війни носить Худяківська загальноосвітня школа.
&nbsp...

  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи
  • с. Шелепухи

«Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього ніщо», - говорили античні філософи.

          20 листопада в Будищенській сільській бібліотеці до Міжнародного дня відмови від куріння було проведено бесіду «Курити чи бути здоровим». Бібліотекар  ознайомила присутніх з історією розвитку куріння, сучасною ситуацією, «тютюновою» статистикою в Україні, розповіла про шляхи боротьби з палінням, про зіркові жертви куріння.

21 листопада  в  Мошнівській  сільській  бібліотеці  відбулася  бесіда  на  тему «Майдан  і  українська  національна  ідея», присвячена Дню Гідності та Свободи. Працівники  бібліотеки  разом  з дітьми  згадали   Героїв  Небесної сотні та загиблих в АТО, щоб віддати шану тим українцям, які першими продемонстрували своє прагнення до свободи.   Присутні вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв...

Година патріотизму «Євромайдан: точка відліку», присвячена Дню Гідності та Свободи, відбулась 20 листопада у Степанківському будинку культури.

         На урочистий захід завітав сільський голова Валерій Лисенко. Він привітав усіх присутніх та побажав молодому поколінню бути справжніми патріотами своєї країни, закликав пам’ятати про тих, хто загинув за свободу й...

Черкаський районний організаційно-методичний центр бібліотечної та краєзнавчої роботи разом із бібліотеками Черкаського району активно долучилися до всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна», яка була ініційована Міністерством культури України для підтримки бойового духу та патріотизму українських військ, надання можливості для самоосвіти та змістовного дозвілля.

    Ознайомитися із книгою спогадів очевидців та учасників антитерористичної операції поки що можна у районному організаційно-методічному центрі бібліотечної та краєзнавчої роботи. Кілька примірників нового видання бібліотекарі центру отримали під час презентації, що відбулася вчора в КЗ «Обласна бібліотека імені Т.Г.Шевченка Черкаської обласної ради». Представляли книгу широкому загалу бібліотекарів Черкащини голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, видавець...

                                    Ти постаєш в ясній обнові,
DSCN0573Як пісня линеш, рідне слово.
Ти наше диво калинове,
Кохана материнська мова!


    
Українська мова. Мелодійна, ніжна, рідна мова – чується в ній лагідний голос неньки, яким вона будила нас щоранку, лірична мелодійність народної пісні, тонка...

9 листопада в Чорнявській сільській бібліотеці відбулося свято з нагоди Дня української писемності та мови. На захід завітали учні та вчителі Чорнявського НВК.
      Перед учасниками свята зі вступним словом виступила   завідувач сільської бібліотеки М.П. Сумченко. У виконанні дітей, що завітали на захід, звучали вірші та українські пісні. Також запрошені гості мали нагоду ознайомитися з тематичною книжковою виставкою «Звучи, мово моя чарівна»

tujklkl…Але все одно – по зернині, по кроку
неначе відчувши – вже час –
творимо разом велику епоху,
яка проростає крізь нас.

Із метою утвердження в Україні ідеалів свободи та демократії, вшанування патріотизму та мужності української молоді, яка у жовтні 1990 року стала на заxист прав і свобод людини і громадянина, національниx інтересів українського народу, Президентом України 12 червня 2015 року був виданий Указ «Про заxоди щодо поліпшення національно-патріотичного виховання у дітей та молоді».