Где скачать Joomla? На JooMix.org

     Тютюнопаління – найпоширеніша у всьому світі шкідлива звичка. Воно є не лише особистою проблемою  кожної людини, але й гострою соціальною і медичною проблемами.
      Саме ці та інші теми обговорювалися в сільській бібліотеці с. Байбузи під час бесіди «Цигарка – ворог, зброя проти неї – ваша воля».

26 травня бібліотека села Червона Слобода гостинно відкрила двері для сільських бібліотекарів Черкаської області, які в даний час проходять навчання на базі Черкаської обласної універсальної бібліотеки імені Тараса Шевченка.
         Директор Черкаського районного організаційно-методичного центру бібліотечної та краєзнавчої роботи Валентина Канюка повідомила присутнім про досягнення бібліотек району та перспективи на майбутнє.

    В ці травневі теплі дні ми відзначаємо 70-річчя Великої Перемоги в Другій світовій війні. Війна, яка прокотилася зловісним смерчем спопеливши міста і села, відібравши життя у мільйонів молодих та старшого покоління людей.
    Після німецько-радянської війни залишилася майже кожна скалічена сім’я, де були втрачені сини, батьки, діди, чоловіки, залишилися вдови та сироти. Але ми пам’ятаємо і шануємо тих, хто не прийшов із війни і тих, що залишилися живими. Ми...

   voinavvv 8 травня в Мошнівській сільській бібліотеці відбувся відеоперегляд «Дорогами війни». Всі присутні мали можливість переглянути відео про ті далекі страшні роки війни. А також ознайомитися з літературою на книжковій виставці.
    У цьому році Україна вперше розпочинає традицію святкування 8 та 9 травня. Новий зміст відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі скерований на вшанування ветеранів, які воювали в різних арміях.

    10 травня, в День матері, у Червонослобідській сільській бібліотеці відбувся святковий вогник «Цілуймо руки наших матерів». На свято були запрошені матері-героїні і багатодітні матері. Захід відбувся з ініціативи сільського голови Миколи Васильовича Котка. За чашкою чаю матері обговорювали із сільським головою свої проблеми, турбувалися за долю своїх дітей.
   Концертну програму для матерів підготували вихованці Червонослобідської музичної школи під...

Нехай світанок цей травневим святом

Над цілим світом зоряно цвіте.

Хай сяє сонцем в серці слово мати,

Таке незгасне,вічне молоде.

    DSCN0295У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, коли травами і квітами замаїться земля, теплий весняний вітер приносить до нас Свято Матері. Скільки ніжності, тепла і любові чаїть це слово. Материнство... святе і прекрасне, оспіване поетами, увіковічене художниками на полотнах.

Семидесята вже прийшла весна,
Семидесята, а память все жива.
Сімдесят років- це багато чи мало?
Сімдесят років, щоб бачити те, що є навкруги.
Чи нашої крові катам замало?
Чи замало людям принесли біди?


    dsfsdfМільйонам людей назавжди врізалися в пам’ять важкі дні Другої світової війни. Чорною тінню німецької навали, димом пожеж, смертю і руїнами звалилась вона на нас.
    Відповідно до Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці...

Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги.
Це свято не затьмариться в віках.
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам’яті ріка –
В серцях нащадків буде вічно жити…


    P4281634Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий...