Где скачать Joomla? На JooMix.org

   

symon2

   Із 23 по 28 березня 2015 року у Червонослобідській бібліотеці проходив тиждень юнацької книги присвячений 80 - річчю від дня народження Василя Симоненка. Протягом цих днів читачі юнацького віку поринули у світ творчості поета.   
    У бібліотеці звучали аудіо записи  віршів Василя Симоненка, лунали пісні на його слова, демонструвалися буктрейлери РОМЦ БКР «Півні на рушниках» та  «Лебеді материнства». 

DSC04554

Хто з нас не любить книжок? Дійсно, важко уявити таку людину. У народі кажуть: "Хто багато читає, той багато й знає". Книга в Україні завжди користувалася великою пошаною. "Велика користь буває від учення книжного. Книги — це ріки, що напоюють світ, це джерела мудрості", — писав давньоукраїнський літописець. Зрозуміло, чому в Київській Русі існували книгозбірні при церквах, монастирях, при князівських та боярських дворах. Про це переконливо свідчать історичні джерела — ті самі книжки. 26...

P2090368Степанківська сільська бібліотека поповнилася комп’ютерами, необхідною технікою та новою сучасною літературою завдяки проекту «Бібліотека – громада: відкритий простір», який реалізовується Українською бібліотечною асоціацією, за підтримки фонду «Монсанто». Також за умовами проекту сільська громада отримала доступ до усіх ресурсів мережі Інтернет. Переможців особисто привітав голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв. – Соціальний проект Української бібліотечної асоціації був...

DSCN0379Поезія – це завжди неповторність,

Якийсь безсмертний дотик до душі.

Ліна Костенко

21 березня, в день весняного рівнодення, відзначають Всесвітній день поезії, який вперше пройшов 1999 року у столиці Франції Парижі. В Україні вперше День поезії відбувся у 2004 році. В суботу, 21 березня, у Хацьківській сільській бібліотеці пройшла година поезії, на яку запросили хацьківських поетів-аматорів, і яку відкрила завідуюча бібліотекою Кулик Л. Б. віршами В. Симоненка, Л. Костенко.  Першою до...

Кожного року, навесні, коли пробуджується природа, коли все живе тягнеться до сонечка, в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.
Розпочався тиждень в Худяківській сільській бібліотеці дитячим ранком «В гостях у казки». Казка з раннього дитинства прищеплює любов дитини, до рідного краю, до літератури, розширює її кругозір і словниковий запас. Саме через казку діти отримують уявлення про життя людей та тварин.
От і на нашому святі присутні з захопленням дивилися...

«Отак він смакував цим словом, – а ти ж знаєш, що словом можна смакувати навіть краще, ніж цукеркою. Бо цукерки, як би їх багато не було, рано чи пізно закінчуються, а слова не закінчуються ніколи. Словами можна смакувати хоч усе життя, щоразу добираючи собі все запашніші, все соковитіші. Навіть можна добирати собі найхимерніші слова з далеких екзотичних мов і обертати їх у губах, насолоджуючись пряними чи гострими, чи терпкими, а чи солодкавими ароматами. Але наймилішими завжди будуть слова...

    Цього року громадськість України відзначає два ювілеї класика української літератури, видатного поета, перекладача, вченого і громадського діяча Максима Тадейовича Рильського: 120 років з дня народження та 105 річчя з початку літературної діяльності.
    В день народження поета 19 березня 2015 року в Руськополянській бібліотеці No2 пройшла літературна година «З народного напившись джерела». В книгарні зібрались шанувальники творчості Максима Рильського, учні...

   20 березня у Червонослобідській сільській бібліотеці відбулося чергове засідання юнацького клубу «Едельвейс». Засідання проведено у рамках Всеукраїнської молодіжної акції «Україна читає» на тему «Знай і шануй українську книгу». Захід присвячений популяризації української видавничої продукції, вихованню у молоді і юнацтва поваги до книги і читання з метою всебічного розвитку особистості.
   У...

    17 березня  до Худяківської бібліотеки на урок завітали першокласники. Бібліотекар Лариса Миколаївна Гуржій розповіла маленьким читачам про значення книги в житті людини. Про книги, які знають і люблять майже у кожній українській родині. Діти також поділилися розповідями про свої улюблені книжки, згадали казочки, віршики, які вони прочитали самостійно. Завідуюча бібліотекою Тетяна Миколаївна Овчаренко провела для присутніх вікторину: «По сторінках українських казок»

З метою відзначення 80-річчя від дня народження Василя Симоненка обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка за підтримки управління культури обласної державної адміністрації та обласного відділення Української бібліотечної асоціації з серпня 2014 по січень 2015 року провела обласний конкурс бук трейлерів "Духовні острови Василя Симоненка".

    1CAM002730 березня 2015 року у селі Червона Слобода біля памятника Великому Кобзареві відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня памяті Т. Г. Шевченка. В ході заходу проведено шевченківські читання, які організували працівники сільської бібліотеки та будинку культури. Право розпочати урочисті читання надано переможцю районного конкурсу читців поезії Т. Г. Шевченка, учениці 11 класу Червонослобідської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Білоус Світлані. Поезія в її виконанні «Тарасе, знаєш, з нами ти»

    DSC_057410 березня Худяківський сільський парк зібрав небайдужих худячан біля пам’ятника Т.Г. Шевченку. Вшанувати пам’ять Великого Кобзаря прийшли працівники сільської ради, бібліотеки, школи, Будинку культури та небайдужі жителі села.
  Завідуюча сільською бібліотекою Тетяна Миколаївна Овчаренко у вступному слові наголосила на актуальності творів Тараса Шевченка у всі часи та представила увазі односельців книгу Василя Мельниченка «Шевченкіана Черкащини». Потім слово взяв...

IMG_5075У художньому музеї Черкас відбувся обласний конкурс читців «Тарасова вершина». У ньому взяли участь переможці районного конкурсу читців «Уклін тобі, великий наш пророче» Світлана Білоус з Червоної Слободи, Костенко Оксана зі Степанок, Анна Шапран з Руської Поляни.
    Юні поціновувачі творчості Тараса Шевченка читали твори та віршовані композиції українського поета, а також твори про видатного Кобзаря сучасних українських поетів і письменників.

    24 лютого Патріотична година приурочена пам’яті Небесної Сотні та подіям, які розгортаються на Сході України проведена в Чорнявській сільській бібліотеці.
    З болем та розумінням згадували події, які відбувалися рік тому на Майдані у Києві.
   На захист майбутнього нашої нації піднялись кращі сини і дочки України. Всі, хто не був байдужий до майбутнього нашої держави не залишились осторонь. Ніхто не передбачав, що мирні демонстрації перетворяться в...

"Ще не вмерла України і слава, і воля, 

Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля. 

Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці. 

Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.

Душу й тіло ми положим за нашу свободу, 

І покажем, що ми, браття, козацького роду".

    gpeg563 березня в Мошнівській сільській бібліотеці відбулася історична п'ятихвилинка «Михайло Вербицький - автор українського Гімну». Присутні були ознайомлені з Державними символами України та історією...

    IMG78«Ще не вмерла Україна…» Такими словами розпочалася в Худяківському Будинку культури інформаційна година «Творець українського гімну», присвячена автору музики, символу нації Михайлові Вербицькому. Бібліотекар Лариса Гуржій розповіла про життєвий та творчий шлях видатного українського композитора, громадського діяча, хорового диригента та священника. Серед іншого в розповіді було зроблено наголос на те, що авторами нашого державного гімну стали галичанин та наддніпрянець, що у...

oiiolqwe

P1010042P1010041

    IMG_5078Щорічно за ініціативи відділу культури і туризму Черкаської РДА на базі районного центру бібліотечної та краєзнавчої роботи проводиться конкурс читців-декламаторів, знавців творчості Т.Г.Шевченка.   В 2015 році він пройшов 26 лютого.
    Мета конкурсу – духовне та культурне відродження України, гідне вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка, популяризація жанру художнього читання.
    До участі в конкурсі були запрошені аматори, учнівська...

   
   21 лютого, наша країна разом з усім світом відзначає Міжнародний день рідної мови. Ми з вами одержали у спадок багату, розвинену, мелодійну мову. Наша мова - одна з найдревніших і найбагатших серед тисяч мов світу. За милозвучністю вона посідає третє місце у світі після французької та іранської. Нею можна висловити все: і найглибші думки, і найпотаємніші почуття.

« Тарасова муза…- це справжня поезія, її світильник горить

нетлінним вогнем- вогнем Прометея…»

М.І. Костомаров.

    IMG_0045
    Традиційно наприкінці лютого й на початку березня ми проводимо Шевченкові дні. В цьому році виповнюється 201-річниця від дня народження геніального поета і пророка - Тараса Шевченка.
    27 лютого у Степанківській сільській бібліотеці відбувся конкурс читців-декламаторів «Поетичні струни Шевченкової душі». Діти...