Где скачать Joomla? На JooMix.org

IMG_0798

Різний час, різні покоління, різні причини об’єднує одне страшне слово – війна. Скільки життів загублено, скільки доль скалічено, ви тільки задумайтесь над цим! А сьогоднішні події на Сході Україні ще дужче ятрять незагоєні рани.
     28 жовтня з нагоди відзначення Дня визволення України від нацистських окупантів, в рамках засідання любительського об’єднання «Джерело», відбулась година мужності «Пам’ять не вмирає у віках». Учасники заходу, слухаючи розповідь та переглядаючи...

012528 жовтня в бібліотеці села Байбузи було проведено урок історичної пам'яті «Подвиг, який завжди з нами».  Друга світова війна принесла безліч горя, зруйнувала тисячі доль, до цього часу все людство з сумом і гіркотою згадує ті далекі події, які торкнулися майже кожного жителя Землі.
      На сьогодні науковцями досконало вивчені масштаби втрат цієї страшної  війни...

SAM_2524128 жовтня в  Мошнівській  сільській  бібліотеці відбулася історична п'ятихвилинка  на  тему  «Україна  в  Другій  світовій  війні».
      В історії українського народу події Другої світової війни посідають особливе місце.  Певною мірою обумовлено це й тим, що донині живі учасники війни, носії історичної пам’яті про неї – ті, хто воював зі зброєю в руках, навчався, працював, відбудовував країну. Пам’ять про війну є...

2533

28  жовтня  в  Мошнівській  сільській  бібліотеці  відбулася  бесіда-розповідь  на  тему «Студентська  революція  на  граніті».
    25 років тому студенти радянської України вперше заявили на весь світ про бажання жити в незалежній країні, а не в концтаборі народів на чолі з Росією. «Революція на граніті», як згодом нарекли акцію українських студентів, стала могутнім поштовхом для суспільства до активних дій у боротьбі за...

З 2014 року указом Президента України   Петра Порошенка  на свято Покрови відзначається День захисника України. Також зі святом Покрови Пресвятої Богородиці збігається  День українського козацтва. Адже з давніх-давен Богородиця була покровителькою українських козаків, вірних захисників рідної землі.

                                                                За нашу рідну Україну,

                                                                      &nbsp...

Напередодні Дня українського козацтва, а саме 13 жовтня, до бібліотеки с. Чорнявка завітали учні 4-го класу Чорнявського НВК. Для школярів було організовано та проведено історичну годину «Україна – славний край козацький». Багато нової та цікавої інформації  учні почерпнули в ході бесіди «Козацькими шляхами».
    На захід було запрошено фахівця із соціальної роботи Чорнявського...

reeww

Про українське козацтво, Запорозьку Січ та козацькиx гетьманів  вже написано і сказано багато. Впродовж декількоx століть  триває дискусія щодо історії його зародження і розвитку. Актуальним залишається засвоєння українською нацією, насамперед її молодим поколінням, волелюбного духу наших  предків, виховання у сучасниx українців гордості за славетні здобутки нашої         історії.

PA142222Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ!
Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде!
(В. Симоненко)

    14 жовтня в Дубіївській сільській бібліотеці відбулася бесіда-розповідь «Хай козацька мудрість воскреса щоднини», приурочена до Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні у день святої Покрови Богородиці.
    Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День...

DSC02186

  Напередодні Дня захисника України бібліотекарі Червонослобідської сільської бібліотеки провели годину патріотичної освіти «Наша армія – символ мужності». В ході заходу бібліотекарі ознайомили користувачів  із історією створення українського війська, а також  розповіли про доблесть і героїзм захисників України в неоголошеній війні.
     Про відомі подвиги героїв АТО розповіли юні учасники заходу.

    7 жовтня напередодні свята Дня юриста України, в рамках тижня правових знань, у Червонослобідській сільській бібліотеці пройшло чергове засідання юнацького клубу «Едельвейс» на тему:   «Право молоді – знати свої права, обов’язок молоді – виконувати Закони».
    Кожна людина має знати свої права для того, щоб захистити себе та своїх рідних. Знання права розкриває можливості доцільного і...

DSC_0702

7 жовтня до Худяківської сільської бібліотеки завітали найменші школярі. Деякі з  дітей вперше потрапили до храму знань. Завідувач Тетяна Миколаївна Овчаренко провела невелику екскурсію книжковим фондом та ознайомила присутніх з правилами користування бібліотекою. Діти із задоволенням сприймали інформацію та задавали багато запитань. На бібліотечному уроці-екскурсії «Дім, де живуть книжки» панувала  весела та невимушена атмосфера. А коли до рук школярів потрапили нові книжки: казки...

image

Схилилась яблуня до тину,

Сповна віддавши урожай.

Не ображай стару людину,

Чи чуєш ти, не ображай.

 

 

 

 

Душа людини… Як  мало і як багато їй потрібно для рівноваги і спокою. І як кожна людина  -  ми переймаємося про майбутнє нашої душі. Як каже народна приказка «Милосердя і доброта - душі до раю поверта». Під таким гаслом відбувся

30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, на екскурсію до Степанківської  сільської бібліотеки завітали першокласники. Діти залюбки, із захопливим вогником в очах, слухали розповідь про книгозбірню, ознайомились з новинками дитячої літератури. Не залишились поза увагою і  яскраво ілюстровані книжкові виставки, котрі з великою цікавістю переглянула малеча. А свої знання та розумові здібності вони проявили під час літературної гри «Казковий вернісаж». Найкращі знавці казок отримали...

Всеукраїнський день бібліотек, який відзначається 30 вересня, свідчить про глибоку повагу  народу до культури, освіти, духовних надбань, про визнання великої ролі, яку відіграє в державі така інституція, як бібліотека. Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку - вічних пам' яток писемності.